• Genus Serum – Kurkumin Nano

    Faktor-faktor yang menghadkan kurkumin seperti tahap bio-ketersediaan, rendah daya larut serta jangka separuh hayat biologi singkat telah mendorong pembangunan Genus Serum. Kurkumin terlarut yang dilindungi, dihantar sebagai ‘micelles’ bersaiz 10 nanometer mampu memeberi kadar penyerapan tinggi.

Kunyit-KurkuminKunyit-Kurkumin

Dos Harian Yang Disyorkan

Pengambilan harian atau dos harian Kunyit-Kurkumin yang disyorkan adalah sebanyak 9 titis setiap hari. Bagi setiap hidangan, kami mengesyorkan anda campurkan 3 titis ke dalam 500ml air mineral atau air masak. Di samping mendapat pelbagai khasiat kesihatan kurkumin, Campuran sebegini juga amat efektif untuk proses menyahtoksik (detoksifikasi).

Walaubagaimanapun, untuk lebih memudahkan proses pengambilan, anda juga boleh mencampurkan 3 titisan tadi ke dalam air minuman kegemaran anda, tiga kali sehari . Sila pastikan kurkumin sebati sepenuhnya dengan minuman anda.

Suatu lagi kaedah yang popular di kalangan pengambil kurkumin ialah dengan menyediakan 3 hidangan harian sekali gus. Ini boleh di lakukan dengan mencampurkan 9 titisan kedalam botol berkapasiti 1.5 liter yang boleh memenuhi keperluan harian anda.

Setiap titisan merah-kejinggaan-gelap Kurkumin  adalah bersamaan dengan kira-kira 75 mg. Oleh yang demikian, dos harian sebanyak 9 titisan yang anda ambil adalah bersamaan kira-kira 675mg kurkumin. Kunyit-Kurkumin mudah, cepat  dan diserap sepenuhnya ke dalam saluran darah badan sebaik sahaja ia memasuki badan anda.